Friday, December 31, 2010

memories 2010 and now welcome 2011 :)

happy new year people :D

Ya Allah, sedar tak sedar, sekarang dah 17 umur aku. rasa mcm baru kemarin hidup time sekolah rendah. tahun ni aku akan menghadap buku sebab SPM -__- aku taaau, lambat mcm mana pun aku akan face exam besar ni. tapi takpe :) aku akan sediakan senjata dari awal untuk pergi berperang pada bulan 12 ni. aku akan kejar cita cita ku untuk menjadi famous amos lawyer :) insyaallah.

hmm, tahun 2010 adalah tahun kegemilangan aku. tahun aku melayari bahtera kegembiraan dan keseronokan dan tahun aku sedih dan hampir putus asa untuk lanjutkan hidup. tapi aku sedar, di belakangku tersusun sebaris tentera yang selalu ada untuk ku dan membuat aku bangkit semula. dulu tak aku nafikan ketika aku sibuk bergembira, aku lupa seseorng yang sangat aku sanjungi. dan bila dia pergi, rasa separuh diriku hilang. dan ketika itu tentera2 ku datang membangkitkan diri yang hampir putus asa ini. ketika itu juga aku sedar, selain kau, aku ada tentera yang tak akan membuat diri ini hampa sekali pun. mereka membuat aku rasa berharga. dan ketika itu juga aku sedar, orang yang sebegini yang harus aku sanjungi. bukan seperti kau. orang yang sudah mengangap diri ku sampah pelacur. cukup lahh setahun lebih aku melupakan diriku dan hanya menjaga hati kau. cukup laah aku bersabar hanya semata2 kerana kerenah kau. aku sudah tak perduli apa pun yang kau cakap dan pikir pasal diriku kerana aku tahu siapa aku :) aku tak perlu tunjuk kepada semua orng. tidak juga kepada kawan2 kau. cukup lah aku jadi anjing kau. yang sedap2 kau cari and then senang kau halau. cukup aku jatuhkan maruah aku semata2 untuk kau. cukup okaaaay. aku layak terima lebih dari ni. sekarang hidup aku cukup sempurna. sangat sempurna. walaupun tanpa kau :) terima kasih sebab lepaskan aku. walaupun awal2 aku rasa mcm haaah. sedih yang amat. tapi di sebaik kesedihan yang kau kasi, terselit pintu kegembiraan yang sudahpun aku jumpa. terima kasih :) kau cuma masa lalu aku. tak senang aku nak hilangkan memori kita tapi aku sudahpun maju ke depan.

aku sudahpun belajar memakai tudung. tapi aku tak nafikan agak susah aku nak kekalkan imej itu sebab ada beberapa perkara yang menyebabkan aku buat dimikian. cuma orng rapat sahaja yang tahu. mungkin kau akan rasa pelik tgk aku pakai buka pakai buka tapi aku tak kesah kau or kau or kaaaaaaaau nak kata aku fake or pretend. go ahead and judge me :) aku suka. aku paham yangg manusia ni ada pelbagai ragam. dan aku dah penat nak ambik tahu.

kawan2, terima kasih kerana sudah sudi membuatkan tahun 2010 menjadi tahun yang sangat menarik bagi diriku. aku sayang korang.
*aisyah, mai, nas, ama, farah, nadia, hakim, faheem, danial, mira, farina, nadiah, akim, amin, ezra, mirul, mukhriz classmate 2010 dan orng yang membaca blog ni.

loves, nadh <3No comments:

Post a Comment