Sunday, May 22, 2011

LU PIKIR LAH SENDIRI

manusia memang banyak ragam kan :) kadang-kadang orng yang baik pun boleh jadi tak baik. memang nadh nampak baik. tapi kalau dah aysik kena pijak kepala pun, tak boleh juga. memang nadh salah sebab puja2 dia dulu. kalau dari awal nadh tau perangai dia mcm tu, sumpah demi allah nadh takkan terima dia dari awal. dah lah mempermainkan perasaan orang, curang, penipu, berlakon lebih. masalah sekarang, siapa yang sibuk dengan siapa ? nadh tak pernah kacau awak pun. nadh even taknak pun kenal dengan awak. nadh nak teruskan hidup, tiba2 awak datang. awak muncul awak buat semua yang nadh plan jadi tunggang terbalik. kalau awak tu perempuan, awak mesti faham perasaan nadh. awak cerita suma time bahagia awak dengan dia dekat nadh. awak pikir nadh takda perasaan ke ? awak pikir hati nadh ni batu? nadh sedih. tapi selalu nadh sembunyikan kesedihan nadh. nadh dah penat menangis. tapi bila awak datang, awak buat nadh sedih balik. awak sedar tak ?!! awak tak pernah pikir ? awak jangan cakap pasal Allah punya balasan. nadh tau. nadh pun selalu doa biar lelaki awak tu pun kena balas yang sama. oh, kalau nadh punya balasan awak pikir, lelaki awak punya balasan ? tuhan tu adil. nadh tau. mungkin dia senang hidup buat nadh mcm anjing dulu. sekali lagi nadh cakap, karma wujud. tak payah nak ingatkan nadh semua benda tu. hari ni hari awak :) awak pun boleh lah puja2 dia sekarang. tapi kalau dia dah buat apa yang dia buat kat nadh. baru awak rasa. sekarang ni awak boleh lah gelak2 dengan dia. sebab nadh tak nafikan, dia mmg baik. tapi sabar kejap lah kaan. mungkin ada hikmah dia tinggal nadh. tuhan tu nak tunjuk, orang mcm dia mmg tak layak untuk nadh. dulu kata perangai nadh mcm haram. jangan nak mempertikaikan orang lain kalau diri sendiri pun tak betul. jangan ingat diri kita je selalu betul. jgn selfish sangat. jangan pentingkan kebahagian sendiri kalau orang lain terseksa. cuba sehari jadi nadh, awak pun mesti rasa benda yang sama. so, shut up and leave me alone. biar hilang satu kawan asalkan tak terus menerus sakit hati. kalau awak rasa nadh ni tak beradap sopan dgn orang yang lebih tua, nadh tak kisah. nadh dah penat nak jaga hati orng. buat apa nadh nak jaga hati orng kalau orang still buat nadh sakit hati. tolong okay. nadh nak move on. tolong jgn buat life nadh jadi mcm kimak mcm dulu. nadh dah penat. please okay. delete lah nadh dari skype segala jadah. sebab nadh dah penat jadi good fakers ! so long, have a good life . assalamualaikum

sinserely :
nadh muzafar

9 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. kena delete. banyak orng bertanya. kita yang dah tau ni, watlek watcool, watpeace. :D

    ReplyDelete